2024-07-16 dinsdag in week 15 door het jaar 2 – 60-jarige bruiloft Rindert en Betty Lolkema-van Hettema

Openingstekst

Verleen ons (van nu af) uw rijkste zegen en laat heel ons leven gelukkig zijn. Uw zegen, Heer God, moge over ons waken, bestuur onze handen bij al wat ze doen.

Openingswoord

Lieve medeparochianen, vandaag vieren we een bijzonder feest: het 60-jarig huwelijksjubileum van Rindert en Betty Lolkema-van Hettema. Welkom, Rindert en Betty, en ook al jullie familieleden.

Zestig jaar samen, een leven gedeeld vol vreugde en soms ook verdriet, allerlei successen en uitdagingen. Het is een periode waarin liefde de tand des tijds heeft doorstaan, waarin de belofte “tot de dood ons scheidt” met hart en ziel is nagekomen.

In het Bijbelse Boek Spreuken hoofdstuk 20, vers 6 staat: “Vele mensen roemen hun eigen goedertierenheid, maar een getrouwe man, wie zal hem vinden?”

Vandaag zien we hier twee mensen, die de essentie van trouw belichamen. Hun huwelijk is als een stevige eik, diep geworteld en bestand tegen stormen. Ze hebben elkaar ondersteund, geïnspireerd, en liefgehad met een liefde, die met de jaren alleen maar sterker is geworden.

Hun reis herinnert ons aan de kracht van het sacrament van het huwelijk, een verbond waarin God zijn zegen heeft gelegd. Het is een teken dat ware liefde niet slechts een gevoel is, maar een keuze die dagelijks opnieuw wordt gemaakt.

Laten we vandaag Rindert en Betty eren en ons door hun voorbeeld laten inspireren. Mogen zij ons leren wat het betekent om echt lief te hebben en trouw te blijven. We danken God voor deze getuigen van liefde en bidden voor vele gezegende jaren, die nog mogen komen.

Openingsgebed

Laat ons bidden. God, almachtige Vader, zie vol goedheid naar deze echtgenoten Rindert en Betty en naar hun kinderen, aan wie zij het leven hebben doorgegeven. Zie naar het vele goede, dat zij in deze zestig jaar hebben verricht. Maak hun ouderdom tot een gezegende tijd, zoals Gij hun eerste liefde hebt bekrachtigd door het sacrament van het huwelijk. Door onze Heer Jezus Christus, uw Zoon, die met U leeft en heerst in de eenheid van de heilige Geest, God, door de eeuwen der eeuwen. Amen.