Vormsel

Het Sacrament van het Vormsel

schooljaar 2022-2023

R.K. Parochie van de H. Dionysius

 

Vormselviering 12-06-2022

Beste ouders, beste vormelingen,

De Kerk leeft méé met jong en oud(er): iedereen wordt op belangrijke levensmomenten uitgenodigd om ‘nader kennis’ te maken met God, met Jezus, en met de heilige Geest. Om de liefde, kracht, wijsheid en vreugde te ontvangen en te ervaren, nodig om een gelukkig leven te leiden, om wijze keuzes te maken, om nooit de hoop en moed te verliezen.

Vormselviering 12-06-2022

Het Doopsel is een allereerste stap, die gezet wordt richting God. Ouders kiezen van alles voor hun kinderen, die nog te klein zijn om zelf te beslissen; zo is het Doopsel een goede keuze van ouders voor hun kinderen, een antwoord ook op Gods uitnodiging aan ons mensen. En dan komt de Eerste heilige Communie, hét Sacrament van Jezus’ nabijheid: kinderen beslissen zelf al een beetje mee.

Het derde sacrament is het Vormsel, voor tieners die in groep 8 zitten of in de eerste of brugklas van de middelbare school. Tieners zijn ‘oud’ genoeg om (ook) zélf antwoord te geven op de uitnodiging van Jezus. Ze mógen bevestigen: “Ja, ik wil met hulp van de heilige Geest proberen om Jezus te volgen, te denken en doen als Hij”.

Het woord ‘vormen’ betekent: sterk maken. Het Vormsel gaat om het ontvangen van de heilige Geest die sterk maakt en wijsheid geeft en helpt om als ‘volger’ van Jezus te leven. De heilige Geest heeft, op het eerste Pinksterfeest de apostelen, bange mensen, veranderd in moedige getuigen van de Waarheid; zwakke apostelen heeft de heilige Geest veranderd in sterke mensen, vervuld met wijsheid en liefde voor vriend en vijand. Wat hebben wij, jong en oud(er) méér nodig, persoonlijk én om de wereld méér te laten worden zoals bedoeld door God?!

Vormselviering 12-06-2022

We gebruiken een heel leuk nieuw project met werkboek: ‘Sta op en Ga’. De info-avond voor het Vormsel is op vrijdag 23 september om 19.45 uur in het Parochiecentrum. De eerste bijeenkomst voor de tieners is op woensdag 28 september van 19.00-20.30 uur. De Vormselviering is op zondag 12 februari 2023 om 14.00 uur. Alle data van de bijeenkomsten staan op de website in de oranje rechter zijbalk.

Zie: www.dionysiusparochie.nl. We hopen, dat iedereen zich opgeeft – vóór 20 september – met behulp van het invulformulier onderaan deze pagina.

Team Vormsel 2022-2023
Marja en Merijn de Greeuw
Pastoor Frank Domen

Door hier te klikken  opent zich het document met de data en andere gegevens van de activiteiten van de Vormselvoorbereiding in het nieuwe seizoen.

Vormselviering 12-06-2022

INVULFORMULIER

Vormsel

Vormselviering 12-06-2022
Subscribe
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments