Stille Aanbidding

ZOLANG DE CORONAPANDEMIE VOORTDUURT ZIJN ONDERSTAANDE GEGEVENS NIET VAN TOEPASSING

Aanbidding van het Allerheiligste Sacrament in onze Sint Dionysiuskerk van Heerhugowaard

Wat?

Vanaf 14 april 2011 hebben wij één keer in de week uitstelling van het Allerheiligste. Zo willen wij Jezus aanbidden en zijn genade vragen voor onszelf, voor onze familie en vrienden, voor heel de Kerk en voor alle mensen op aarde. Jezus heeft het volgende gezegd: “En wat gij ook zult vragen in mijn Naam, Ik zal het doen, opdat de Vader moge verheerlijkt worden in de Zoon. Als gij Mij iets zult vragen in mijn Naam, zal Ik het doen” (Johannes 14, 13-14). Bij Jezus zijn in het heilig Sacrament is na het ontvangen van de heilige communie de mooiste en meest intense manier om met Hem samen te zijn. Als wij dan met velen onze eigen wensen en die van Kerk en wereld bij Hem aanbevelen, hopen wij, dat Hij ook onze Heiland wil zijn.

Wanneer?

Iedere donderdagavond van 19.00 uur tot vrijdagmorgen 01.00 uur; van vrijdagmorgen 04.00 uur tot 09.00 uur; en van 13.00 uur tot 18.00 uur.

Hoe?

Wij houden het eenvoudig. Het deurtje van het tabernakel gaat om 19.00 uur open en wij beginnnen meteen met de stille aanbidding.

om binnen te komen kun je kloppen op het raam links van de regenpijp

Waar?

De aanbidding wordt gehouden in het kleine kapelletje aan de linker voorkant van de pastorie. Om binnen te komen tijdens de aanbidding klop je op het raam aan de linker zijkant van de pastorie en dan loop je naar de voordeur. Dan komt er iemand opendoen.

Opgave voor deelname

Iedereen is uiteraard vrij om te komen en te gaan wanneer hij wil, maar er moet wel altijd iemand bij het heilig Sacrament aanwezig zijn, één of twee personen. Als je ingeroosterd wilt worden, voor bijvoorbeeld de duur van één uur, kun je je bij Wiljan Domen opgeven door haar op te bellen: 06 – 16 800 400 of door haar te e-mailen.

Verspreiding

Wij hopen, dat de mensen, die deelnemen aan de aanbidding ook zelf op zoek gaan naar andere mensen, die aan de aanbidding willen deelnemen, zodat de Heer steeds meer aanbeden wordt en wij ook steeds overvloediger zijn zegen zullen ontvangen.

Subscribe
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments