Biechtspiegel

Biechtspiegel

Wil je je serieus voorbereiden op het grote feest van Christus’ Geboorte, Kerstmis? Dan is het goed om wat hulpmiddelen te gebruiken. Natuurlijk kunnen we allereerst in de heilige Schrift, de Bijbel, lezen hoeveel God van ons houdt, wat Hij voor ons wil doen én … hoe Hij wil dat wij leven, want de liefde moet uiteraard van twee kanten komen. Een ander goed hulpmiddel is een biechtspiegel, een gewetensonderzoek. Daarin kunnen wij kort en bondig lezen wat God van ons verwacht. Bij sommige dingen zullen we zeggen: dat doe ik goed, dank U wel, God. Sommige zaken kunnen misschien beter en andere … daar gaan wij echt de mist in. Geen probleem. God wil graag alles vergeven. Maar het is dan wel goed om e.e.a. bij Hem te melden, liefst m.b.v. de priester in het Sacrament van Boete en Verzoening, de Biecht. Klik maar eens hier, dan kun je de tekst downloaden.

Wil je ietsje meer lezen over de Biecht, klik dan hier

Er is in de kerk een boete- en biechtviering voor volwassenen op woensdag 14 december om 19.00 uur; pastoor Gerard Remmers komt helpen met biechthoren.

Er is in de parochiezaal een boete- en biechtviering voor gezinnen op vrijdag 16 december om 19.00 uur; dan komt pastoor Ignas Tilma helpen met biechthoren.