Communiegebed van de H. Pater Pio

Communiegebed van de H. Pater Pio

Gebed om te bidden na de H. Communie, samengesteld door de H. Pater Pio:

Blijf bij mij, Heer, want het is nodig dat Gij aanwezig blijft, zodat ik U niet vergeet. Gij weet hoe makkelijk ik U verlaat.

Blijf bij mij, Heer, omdat ik zwak ben en ik Uw kracht nodig heb, zodat ik niet zo vaak zou vallen.

Blijf bij mij, Heer, want Gij zijt mijn leven, en zonder U ben ik zonder ijver.

Blijf bij mij, Heer, want Gij zijt mijn licht, en zonder U ben ik in duisternis.

Blijf bij mij, Heer, om mij Uw wil te tonen.

Blijf bij mij, Heer, zodat ik Uw stem hoor en U volg.

Blijf bij mij, Heer, want ik verlang u heel veel te beminnen, en altijd in Uw gezelschap te zijn.

Blijf bij mij, Heer, indien Gij wilt dat ik aan U trouw blijf.

Blijf bij mij, Heer, want hoe arm mijn ziel is, ik wil dat het een plaats van vertroosting voor U is, een nest van liefde.

Blijf bij mij, Jezus, want het wordt laat, en de dag loopt ten einde, en het leven gaat voor bij; dood, oordeel en eeuwigheid nadert. Het is noodzakelijk om mijn kracht te hernieuwen, zodat ik niet zal stoppen onderweg, en daarvoor heb ik U nodig. Het wordt laat en de dood nadert. Ik vrees de duisternis, de bekoringen, de dorheid, het kruis, de smarten. O, hoe heb ik U nodig, mijn Jezus, in deze nacht van ballingschap.

Blijf deze nacht bij mij Jezus, in dit leven met al z’n gevaren heb ik U nodig.

Laat mij U herkennen, zoals Uw leerlingen deden bij het breken van het brood, zodat de Eucharistische Communie het licht mag zijn dat de duisternis verdrijft, de kracht die mij staande houdt, de unieke vreugde van mijn hart.

Blijf bij mij, Heer, omdat in het uur van mijn dood, ik met U verenigd wil blijven, en indien niet door de Communie, dan ten minste door genade en liefde.

Blijf bij mij, Jezus, ik vraag niet om goddelijke vertroosting, omdat ik het niet waard ben, maar de gave van Uw aanwezigheid, o ja, dat vraag ik van U.

Blijf bij mij, Jezus, want het is U alleen die ik zoek, Uw liefde, Uw genade, Uw wil, Uw hart, Uw geest, omdat ik van U hou en geen andere beloning vraag dan om U meer en meer te beminnen.

Met een standvastige liefde zal ik U met heel mijn hart beminnen terwijl ik op aarde ben, en U volmaakt blijven beminnen in alle eeuwigheid. Amen.