Waarom Fatima ons zowel kastijding als triomf in het vooruitzicht stelt

Waarom Fatima ons zowel kastijding als triomf in het vooruitzicht stelt

Het pelgrimsbeeld van Fatima bezocht bij het eeuwfeest in 2017 St George’s Cathedral, Southwark (Londen) en werd daar gekroond. (Foto: Flickr CC BY-NC-ND 2.0)

Het zal in de komende meimaand 105 jaar geleden zijn dat de verschijningen van Onze Lieve Vrouw in Fatima begonnen. Dat biedt ons gelegenheid om ons te bezinnen op een wereld en Kerk die in wanorde verkeren.

Verzoeken van Onze Lieve Vrouw

Als gevolg van dit alles hebben velen het gevoel dat ons een duistere toekomst te wachten staat. De reden voor dit onheil is dat de boodschap en de verzoeken van Onze Lieve Vrouw meestal in de wind zijn geslagen. De Moedermaagd waarschuwde voor ernstige gevolgen voor de wereld als de mensen zich niet zouden bekeren en zouden ophouden tegen Gods wet te zondigen.

Wat gebeurde er in Fatima?

Voor degenen die niet bekend zijn met de verschijningen van Fatima, is het verhaal van de gebeurtenis eenvoudig. Onze Lieve Vrouw verscheen op 13 mei 1917 aan drie herderskinderen die hun schapen hoedden in de buurt van het dorp Fatima. Ze vroeg hun vijf maanden achtereen terug te komen, op de dertiende dag, waarop ze hun een dringende boodschap voor onze tijd zou openbaren.

Klik hier om verder te lezen …