Laat het christendom met rust

Laat het christendom met rust

Al zestig jaar is christenen pesten de grootste hobby van progressief Nederland, schrijft Zihni Özdil. Het is genoeg geweest.

‘Maar dat betekent dus dat wij besluiten wat deugt?’

Zo eindigt een beleefde, doch verhitte WhatsApp-conversatie in april 2018. Ik ben op dat moment lid van de Tweede Kamer voor een groene en linkse partij. Op Twitter had ik aangekondigd schriftelijke vragen te gaan stellen over de financiering van Nederlandse moskeeën en (weekend)scholen door islamitische dictaturen. Het doel van die islamitische dictaturen, zoals Saudi-Arabië, is om met de inzet van hun oliegeld jongeren in Nederland te vergiftigen met antisemitisme, haat tegen lhbtiqa+, haat tegen het Westen en afkeer van de democratie.

Strijd tegen salafisme past perfect bij groene, linkse politiek, dacht ik

In alle opzichten zaken waartegen groene en linkse politici in de hele wereld strijden. Kat in het bakje, dacht ik, naïef als ik was.

Want terstond kreeg ik een app van een progressief kopstuk, op dat moment lid van het Europees Parlement, van diezelfde Nederlandse groene en linkse partij. Dat ik die schriftelijke vragen echt niet moest gaan stellen.

‘Dit gaat specifiek om geldstromen uit onvrije landen, dictaturen die een zeer intolerante en ook voor Nederlandse moslims schadelijke ideologie verspreiden,’ leg ik uit, al vermoedde ik dat zij dit ergens ook wel weet.

En Soros in Hongarije? Mag hij daar dan ook geen ngo’s financieren? werpt het progressieve kopstuk tegen.

‘Soros is geen dictatoriaal land,’ probeer ik nog, enigszins moedeloos, uit te leggen.

Tevergeefs.

‘Wij’ moeten niet ‘besluiten wat deugt’, houdt ze vol.

Dat ze zelf carrière heeft gemaakt door continu te ‘besluiten wat deugt’ inzake de Hongaarse premier Viktor Orbán en Hongarije was blijkbaar irrelevant.

Klik hier om verder te lezen in Elsevier Weekmagazine