Jim Caviesel: “God sprak tot mij… Ze houden niet van mij. Er zijn er maar heel weinig.” De Wonderfoto uit Het Heilige Land

Jim Caviesel: “God sprak tot mij… Ze houden niet van mij. Er zijn er maar heel weinig.” De Wonderfoto uit Het Heilige Land

Onderstaande tekst is een vertaling gemaakt m.b.v. google translation
Wil je de oorspronkelijke tekst in het Engels lezen klik dan hier …

De filmster, die Jezus speelde in de grote film The Passion of the Christ, zei dat hij rollen accepteert in films waarvan hij gelooft dat ze de meeste zielen tot Christus zullen brengen. De acteur kwam tot deze beslissing sinds God tot hem sprak terwijl hij het epos van Mel Gibson aan het filmen was.

De Christian Post meldde dat God tijdens het filmen van de kruisigingsscène dicht bij hem kwam en zei: “Ze houden niet van me. Dat zijn er maar heel weinig.”

Als reactie zei de acteur tegen God: “Nou, ik ga van je houden en ik ga je vertellen dat ik van je hou.”

“Daarom is onze Heer zo alleen”. “Zijn schepselen houden niet van Hem. En Hij kon Zich aan ons opdringen, maar zou dat liefde zijn? Ik denk het niet.”

De katholieke acteur zei dat hij besloot zijn liefde voor God op een openbare manier te belijden, ondanks de repercussies. “Ik ben minder bang voor terrorisme dan voor de media.”

Niettemin is het spelen van de rollen die hij doet een voorrecht, en een waar hij dankbaar voor is.
“Ik ben zo gezegend omdat ik die verhalen mag overbrengen, maar doe het op een manier… waarvan ik weet dat ze de meeste zielen tot Hem kunnen terugbrengen, zelfs degenen die niet geloven.”

Begin maart ontmoette Jim studenten van de Steubenville University en daagde hen uit om te streven naar grootsheid en ‘heiligen te zijn’. “Je bent niet gemaakt om ‘erbij te horen’, mijn broers en zussen. Je bent geboren om op te vallen. Onderscheid jezelf van deze corrupte generatie. Wees heiligen.”

De acteur drong er ook bij de studenten op aan om de vrijheden die voor hen werden gewonnen door hun voorvaderen te waarderen en te behouden.

“Ik denk dat het nu de hoogste tijd is dat we ons afvragen of we nog wel de vrijheden kennen die onze founding fathers voor ons bedoeld hadden.” “Elke generatie Amerikanen moet weten dat vrijheid bestaat, niet om te doen wat je wilt, maar het recht hebben om te doen wat je zou moeten doen.”

Onlangs speelde Jim mee in een op geloof gebaseerde film genaamd Paul, Apostle of Christ, waar de acteur Saint Luke speelt, een collega van Paul en de auteur van het derde evangelieverslag. De film richtte zich op het einde van Paulus’ leven, in een tijd waarin christenen werden geconfronteerd met ernstige vervolging door het Romeinse Rijk. Paulus zat op dat moment in de gevangenis en zou kort daarna zijn leven geven voor Christus.

Jim zei dat hij hoopt dat de film de aandacht zal vestigen op de benarde situatie van vervolgde christenen van vandaag, die nog steeds lijden voor hun geloof in Jezus. Hij zei dat hij geïnspireerd is door christenen, die, net als Paulus, alles opofferen voor hun geloof.
“Ik zag Paul en Luke zo zijn, dat ze net dat stapje extra zouden zetten. Er zijn er zoveel van ons die geroepen worden, maar weinigen kiezen ervoor.”

Bij de voorbereiding om de rol van Luke te spelen, zei de acteur dat hij één eenvoudig gebed bad: “Heer, ik wil niet dat de wereld mij ziet, ik wil dat ze U zien. Je moet dichter bij me komen.”

Het lijkt erop dat de bovennatuurlijke wereld altijd dicht bij Jim staat.

Bij Jim is het alsof er een dunne lijn is tussen deze wereld en de volgende wereld. Een voorbeeld van het mystieke dat de acteur volgt, vond in 2019 plaats in het Heilige Land. Op 4 mei maakte een grote groep pelgrims, waaronder Jim’s vriend, pater Calloway, de kruiswegstaties heel vroeg en arriveerde toen bij het graf van Jezus Christus, iets na 6:00 uur. Voordat de deuren van het graf werden geopend voor de priesters om binnen te komen, nam een van de pelgrims een foto van de voorkant van het graf.

De deuren naar het graf waren gesloten. Vader Calloway stond heel dicht bij de fotograaf die de foto maakte en keek naar wat er op de foto uitkwam! In de montage van foto’s laat rechtsboven zien wat iedereen die ochtend zag (de gesloten deuren naar het graf).

Links is wat naar voren kwam op een van de foto’s die die ochtend zijn gemaakt! Rechtsonder is een verbeterde weergave van de wonderbaarlijke foto. Jim was op die speciale reis naar het Heilige Land met Fr. Calloway en vele gelukkige pelgrims. We kunnen nu geloven dat waar Jim ook gaat, we weten dat God met hem en zijn omgeving meegaat. God zegene je Jim voor alles wat je doet voor onze Moeder Maria, haar zoon Jezus en de katholieke kerk.