Hoe Jezus en Maria ons beschermen …

Hoe Jezus en Maria ons beschermen …

In het begin van de Eerste Wereldoorlog in 1915, ging een Franse priester naar de kerk om er de Heilige Mis op te dragen, in een bedevaartsoord van de Heilige Maagd Maria, in het oosten van Frankrijk. Onderweg bemerkte hij dat hij vergeten had zijn scapulier aan te doen. Al was hij al redelijk ver van zijn woonst, toch aarzelde hij niet om terug te keren en het scapulier van Maria te halen, want zonder wou hij de Mis niet opdragen.

Terwijl hij het Heilig Misoffer opdraagt, nadert een jonge man tot het altaar, richt een pistool op de priester en haalt de trekker over. Tot ieders verbazing, gaat deze echter door met de Mis alsof er niets gebeurd was. Eerst werd gedacht dat de kogel providentieel zijn doel gemist had. Maar dat was niet zo: de priester vond hem als gekleefd tegen het Scapulier van de Berg Karmel, een  stukje stof, het harnas van de soldaat van Jezus Christus.

Meerdere soldaten hebben in verschillende tijden eenzelfde wonder gekend: de vijandelijke kogel die hen had moeten doden, viel te pletter tegen hun scapulier.

Ontdek meer op mariedenazareth.com :

Het geloof en het Scapulier van de Karmel

vert. Maranatha-gemeenschap