Genezingen en Bevrijdingen door Vasten, Zuster Emmanuel Maillard (hoofdstuk 1)

Genezingen en Bevrijdingen door Vasten, Zuster Emmanuel Maillard (hoofdstuk 1)

Tegenwoordig wordt vasten door artsen regelmatig voorgeschreven als genezingskuur.

Ook de heilige Maagd nodigt ons uit om te vasten, maar om andere duurzame vruchten te bekomen. Zij toont ons de buitengewone kracht van vasten.

Hoe een groot deel van onze problemen op te lossen? Hoe de krachten van de duisternis te overwinnen, die zo vaak de vrede van ons hart verstoren en de harmonie in onze gezinnen? Hoe de kansen te vergroten op genezing?

Dit boekje, dat alles behalve alledaags is, bevat veel praktische voorbeelden en belicht nog geheel onbekende kanten van het vasten.

Zuster Emmanuel is lid van de katholieke Gemeenschap van de Zaligsprekingen sinds 1976.

Het boekje is helaas niet meer verkrijgbaar.

+++++++++++++++++++++++++++++++

1. Durft u te springen?

Om te kijken of u normaal bent, wil ik met een vraag beginnen. Stel u voor dat u op een ijskoude dag in december langs een rivier loopt. Opeens hoort u een kind schreeuwen van angst, helemaal in paniek, want het verdrinkt bijna. Het kind is niet ouder dan 2 of 3 jaar. Als u niet helpt, u moet er voor in het water springen, dan zal het verdrinken. Wat doet u? Springt u in het ijskoude water? “Ja”?

Natuurlijk springt u om het leven van dat kindje te redden. U zult geen kind laten sterven, als u het kunt redden. In het water springen is niet moeilijk.

Vasten is van hetzelfde laken een pak. Door te vasten kunt u levens redden en voorkomen dat jongeren voor de dood kiezen en kinderen beschadigd raken of hele gezinnen uit elkaar vallen.

Omdat wij in het Westen al een halve eeuw niet meer vasten (in het Oosten is dit anders), heeft de dood de kans gekregen om genadeloos om zich heen te grijpen en ravages aan te richten. Heeft u al de samenhang ontdekt tussen het wegvallen van het vasten en de toegenomen werking van Satan en zijn demonen, zelfs tot in het hart van de Kerk? De deuren stonden vanaf toen wijd open voor hem. In Medjugorje roept de heilige Maagd ons op als een moeder die ziet dat haar kinderen in doodsnood verkeren: “Jullie hebben het vasten laten vallen”. Ja, in het Westen hebben we deze praktijk laten vallen.

We moeten het vasten weer oppakken. Dat is een ernstige boodschap.

In Medjugorje geeft de heilige Maagd ons vijf fundamentele punten, die we in praktijk moeten brengen om ons te heiligen (dat wil zeggen: om de volheid van Gods liefde in ons te hebben) en om Satan te overwinnen. Op onze weg naar God zijn zij van groot belang. Het tweede punt is heel belangrijk, maar niemand wil er van weten. Waar ter wereld ik ook kom, ook op plaatsen waar men vurig in Medjugorje gelooft, als ik begin over vasten, dan kijkt men de andere kant op. Niemand reageert. Terwijl de andere vier punten, te weten: de H. Mis, het lezen van de Bijbel, de Biecht en het bidden van de Rozenkrans, door iedereen zonder veel moeite worden aanvaard, hebben we bij lange na niet begrepen wat vasten inhoudt. In Medjugorje spreekt de heilige Maagd op heldere wijze hierover en zij legt de betekenis van het vasten uit. Het is een machtig instrument in onze handen: namelijk, Gods kracht die door ons werkt en die mooie dingen weet te bewerken, waar wij zo’n nood aan hebben.

Wil je meer lezen, klik dan hier