Een WJD-wonder? Spaanse tiener kan weer zien na gebed in Fatima

Een WJD-wonder? Spaanse tiener kan weer zien na gebed in Fatima

Dat de Wereldjongerendagen levens kunnen veranderen is bekend. Maar het verhaal van een Spaanse tiener die zegt dat ze tijdens het evenement haar gezichtsvermogen terugkreeg is wel erg kras.

Tweeënhalf jaar geleden verloor Jimena, een nu 16-jarig meisje uit Madrid, 95% van haar gezichtsvermogen door een oogaandoening. Als tiener gebruikte ze haar mobiele telefoon nog wel, maar alleen voor audioberichten. In de loop van haar ziekte begon ze braille te leren om met haar handen te kunnen lezen.

Pelgrim met een handicap

Vorige week reisde ze naar de WJD in Lissabon met haar Opus Dei-jongerenclub, El Vado, uit de Madrileense volkswijk Vallecas. Vanwege haar visuele beperking werd ze geregistreerd als een pelgrim met een handicap. Op 5 augustus – de dag waarop paus Franciscus de rozenkrans bad met zieke jongeren in Fatima – stond Jimena op zoals elke dag, met wazig zicht.

Na het bidden tot Onze Lieve Vrouw van de Sneeuw, wiens feestdag het was, ging Jimena met haar reisgenoten naar de mis. Toen ze na de communie weer ging zitten, besefte ze ineens dat ze weer kon zien.

Lees verder in het Katholiek nieuwsblad