De kracht van de Rozenkrans: Het verslaan van de terreurgroep Boko Haram

De kracht van de Rozenkrans: Het verslaan van de terreurgroep Boko Haram

“Er is geen enkel probleem, materieel noch geestelijk, nationaal of internationaal, dat niet kan opgelost worden door het bidden van de Rozenkrans en door onze offers. De Rozenkrans, gebeden met veel liefde en godsvrucht, zal Maria troosten en zoveel tranen drogen van Haar Onbevlekt Hart.”

Zuster Lucia Dos Santos – 26 december 1957

 

Jezus wijst Rozenkrans aan als het wapen om Boko Haram te verslaan

In april 2015 vertelde de Nigeriaanse Bisschop Oliver Dashe Doeme in een interview aan Catholic News Agency dat hij enkele maanden eerder in zijn kapel voor het H. Sacrament zat te bidden en dat de Heer aan hem verscheen en hem duidelijk maakte dat de Islamistische terreurorganisatie Boko Haram door middel van de Rozenkrans kan verslagen worden.

In het visioen zei Jezus eerst niets, maar Hij reikte Mgr. Doeme een zwaard aan, en hij greep er naar. “Zodra ik het zwaard ontving, veranderde het in een Rozenkrans,” vertelde Doeme, waarbij hij eraan toevoegde dat Jezus hem drie keer vertelde: “Boko Haram is verdwenen.”

“Ik had geen profeet nodig om mij de uitleg te geven. Het was duidelijk dat we met de Rozenkrans in staat zouden zijn om Boko Haram te verjagen.”

Bisschop Doeme zei dat hij het eerst aan niemand wilde vertellen, maar hij voelde dat “de Heilige Geest hem aanspoorde om het toch te doen.”

Hij begon bij de priesters van zijn bisdom en hij vertelde het vervolgens aan de deelnemers van het #WeAReN2015 congres in Madrid. Deze bijeenkomst wordt gesteund door de Spaanse Katholieke zustergroepen hazteor.org en CitizenGo om ideeën te verzamelen over hoe de christelijke aanwezigheid moet bewaard worden in naties waar ze het meest vervolgd worden.

Doeme leidt het bisdom van Maiduguri in de noordoostelijke Borno Staat in Nigeria. In 2009 waren er ongeveer 125.000 katholieken onder zijn leiding. Na de toename in geweld van de Islamistische terreurgroep Boko Harma, zijn er heden ongeveer 60.000 overgebleven. De meesten zochten veiliger oorden in Nigeria op.

Bisschop Doeme voegde er in Madrid nog aan toe: “Deze terroristen denken dat ze door het platbranden van onze kerken en infrastructuur ze het christendom zullen vernietigen. Nooit! Het kan misschien een paar maanden of een paar jaar nemen, maar ‘Boko Haram is verdwenen’.”

En tegen CNA vertelde hij nog: “Gebed, in het bijzonder de Rozenkrans, is hetgeen ons zal bevrijden van de klauwen van de demon, de demon van het terrorisme. En het werkt uiteraard.”

Uit: cruxavspesunica.org