Aswoensdag – 17 februari om 09.00 en 19.00 uur H. Mis

Aswoensdag – 17 februari om 09.00 en 19.00 uur H. Mis

Aswoensdag is de eerste dag van de Veertigdagentijd. Op deze dag zet de priester met as een kruisje op het voorhoofd van de kerkgangers, om hen aan te sporen tot bezinning, boete en bekering. Aswoensdag is een verplichte vastendag.

Paasvasten

In de katholieke Kerk werd het in de tweede eeuw gangbaar om ter voorbereiding op Pasen te vasten. Aanvankelijk vastten christenen alleen de drie dagen direct voorafgaand aan Pasen, later werd dat uitgebreid naar de hele Goede Week. Pas op het einde van de derde eeuw kwamen de veertig dagen voor Pasen in zwang als een doorlopende tijd van vasten en boete, naar analogie van de veertig dagen die Jezus zelf vastend in de woestijn had doorgebracht. Gedurende de drie laatste dagen van de Veertigdagentijd onthield men zich volledig van voedsel.

Lees verder bij KRO-NCRV …

In onze Dionysiuskerk is er in de kerk om 16.00 uur een heel korte (maximaal 10 minuten) dienst voor ouders en (kleine) kinderen, die een Askruisje willen ontvangen.

Om 09.00 uur en om 19.00 uur is de H. Mis met toediening van het Askruisje.

Opgave voor de Mis van 09.00 uur is niet noodzakelijk; wel voor de Mis van 19.00 uur.

LET WEL: VANWEGE DE CORONA WORDT DE AS DIT JAAR NIET OP HET VOORHOOFD GETEKEND, MAAR BOVEN OP HET HOOFD IN DE VORM VAN EEN KRUIS UITGESTROOID