Geheimen van Fatima

Geheimen van Fatima

“De eindstrijd tussen God en satan gaat over het gezin en het leven”

Belangrijkste openbaringen van zuster Lucia,
de zienster van Fatima in een brief aan kardinaal Caffara Aleteia, 21 juni 2015

God tegen satan: het laatste slagveld, de laatste schok, zal die van het gezin en het leven zijn. Zo luidt de profetie van zuster Lucia dos Santos, de zienster van Fatima, wiens proces van zaligverklaring in februari 2015 begon.

De brief aan Lucia

In een interview met het maandblad La Voce di Padre Pio, van maart 2015, vertelt de kardinaal, dat hij naar zuster Lucia geschreven had om haar gebed te vragen. In die tijd had Johannes Paulus II hem de opdracht gegeven het Pauselijk Instituut van Studie over Huwelijk en Gezin op te richten, waarvan hij vandaag professor emeritus is.

“Bij de aanvang van de werkzaamheden”, legt Caffara uit, “schreef ik zuster Lucia door tussenkomst van haar bisschop, want het was mij niet toegestaan haar rechtstreeks te schrijven. Onverklaarbaar, want ik verwachtte geen antwoord, ik had haar alleen gebed voor het project gevraagd, maar ik ontving enkele dagen later een lange brief, door haar ondertekend, een brief, die vandaag toegevoegd is aan de archieven van het Instituut”.

In die brief schrijft zuster Lucia: “De eindstrijd tussen de Heer en het rijk van satan zal over huwelijk en gezin gaan. Wees niet bang”, schrijft zij ook, “want allen, die zich zullen inzetten voor het sacrale karakter van huwelijk en gezin, zullen altijd op alle manieren bestreden en gehaat worden, want het is het doorslaggevend punt”. Tot slot, schreef zij nog: “Onze-Lieve-Vrouw heeft zijn kop echter reeds verpletterd”.

De zuil die de schepping ondersteunt

De religieuze van Fatima zegt dus, dat Onze-Lieve-Vrouw de kop van satan reeds verpletterd heeft. En Caffara besluit: “In haar gesprek met Johannes Paulus II waarschuwde zij ook reeds, dat dit het centrale punt is, want er wordt geraakt aan de zuil, die heel de schepping ondersteunt, de waarheid over de relatie tussen man en vrouw en tussen de generaties. Wanneer men aan de centrale zuil raakt, stort heel het gebouw in en dat is wat wij op dit moment zien en wij weten het”.

Uit het Portugees vertaald door Elisabeth de Lavigne
Vert. Maranatha-gemeenschap

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments