De invloedrijkste vrouw ter wereld

De invloedrijkste vrouw ter wereld

De Heilige Maagd Maria, ook gekend als de Gezegende Moeder, is de meest invloedrijke en de machtigste vrouw ter wereld. Een groot gedeelte van de 1,2 miljard katholieken praten regelmatig tot haar, velen zelfs alle dagen in hun vragen om raad en advies. Protestanten eren haar bijzondere rang in de geschiedenis en eveneens de Koran spreekt met veel respect over Haar. Zij was een jong joods meisje toen Zij de geschiedenis veranderde. Op het grootste gedeelte van de aardoppervlakte wordt Zij vereerd en Zij deed dit door maar één woord te zeggen: “Ja.”

Zij verricht wonderen en troost de mensen. Zij bezoekt regelmatig kinderen en andere uitverkorenen om boodschappen over te maken aan de mensen. In Fatima verrichtte Zij het zonnewonder om Haar aanwezigheid te bewijzen. Zij is een zo grote bron van genade, dat er gezegd wordt dat de heilige Petrus u adviseert om bij Haar langs te gaan om alsnog de Hemel te kunnen binnengaan. Zij is heel goed in het verijdelen van het kwade. Het was Maria, die te Medjugorje zei, dat Zij de kogel deed afwijken bij de aanslag op Johannes Paulus II. Zij is de hoofdbron van kracht van vele mensen, die deze wereld draaiende houden. Zonder haar werkt er niets. Zij beschermt landen. U kan niet tegelijk enerzijds van Maria houden en haar anderzijds verachten. Zij is de beste onderwijzeres. Zij is tegelijk heel moedig en heel nederig en vredelievend. Zij is niet progressief, noch agressief. Zij is een vaste waarde.

Jaarlijks wordt Zij in alle continenten van deze wereld door miljoenen en miljoenen bedevaarders telkens opnieuw bezocht en vereerd. Zij is de steun en toeverlaat van alle pelgrims te Lourdes, Mexico, Zuid-Amerika, Fatima, Knock, Banneux, Beauring, La Salette, Medjugorje, Garabandal, Laus, Japan. Zij is de steun van miljoenen mensen. Zij is de Koningin van de Vrede. Wij mogen gelukkig zijn, dat Zij onder ons is.

Paus Benedictus XVI zegt over haar: de bijzondere bescherming van de zonde van de Maagd Maria, verwijdert Haar niet van de mensen, maar brengt Haar eerder dichter tot ons.

Benedictus XVI bevestigde dit vanuit uit Lourdes, waar hij de 150ste verjaardag van de verschijningen aan Bernadette Soubirous herdenkt. Vóór het bidden van de middagse Angelus, zei de heilige Vader, dat het voorrecht van de Onbevlekte Ontvangenis, “welke Maria buiten onze voorwaarden plaatst, Haar niet meer afstandelijk van ons maakt, maar Haar integendeel dichter tot ons brengt.”

Hij verduidelijkte: “Terwijl de zonde verdeelt en uit elkaar drijft, brengt Maria’s zuiverheid haar oneindig dichter tot ons, trekt het iedereens aandacht en doet het ons verlangen naar het ware goede. U ziet het zowel hier te Lourdes als in overige vereringsplaatsen van Maria: massa’s mensen komen naar Haar toe om Haar de meest intieme gedachten en de diepste hartewensen toe te vertrouwen.”

“Dat wat velen uit schaamte of uit nederigheid niet durven toe te vertrouwen aan hun meest dierbare, vertrouwen ze aan Haar toe, de zuiverste reinheid, aan Haar Onbevlekte Hart, in alle eenvoud en zonder franjes, in waarheid. Voor Maria twijfelt niemand om zijn of haar zwakte, vragen of twijfels, hoop of wens uit te drukken en dit omwille van Haar reinheid.

De Paus zegt, dat Maria ons op deze wijze de weg naar God toont: “Zij leert ons om Hem te benaderen in waarheid en eenvoud”, zegt hij. “Dankzij haar ontdekken wij, dat het christelijke geloof geen last is, maar als een vleugel, die ons hogerop kan brengen en ons doet bescherming zoeken in Gods omhelzing.”

Benedictus XVI ging verder door te zeggen, dat de genade van de Onbevlekte Ontvangenis niet alleen een “persoonlijke genade” is, maar eerder “een genade voor iedereen, aan de hele mensheid geschonken door God.”

“In Maria,” vervolgde hij, “kan niet alleen de Kerk zich bezinnen over haar bestemming, maar kan ook iedere gelovige nadenken over de volmaakte vervulling van zijn of haar roeping. Dat elkeen van u steeds dankbaar mag blijven voor wat God door het mysterie Maria verlangt te onthullen, met betrekking tot Zijn plan tot redding van de mensen, een mysterie waar ieder van ons heel innig is bij betrokken daar, vanaf de hoogte van Zijn Kruis, dat wij vandaag vieren en verheerlijken, Jezus zelf heeft ons onthuld dat Zijn Moeder ook onze Moeder is.”

“Aangezien wij kinderen van Maria zijn, kunnen wij ons voordeel halen uit alle genaden, die aan Haar zijn verleend, de onvergelijkbare waardigheid, die door Haar Onbevlekte Ontvangenis over ons allen, Haar kinderen, schittert.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments