11. De pub of de kerk

Boodschap van 25 november 1998

“De heilige biecht moet de eerste stap van je bekering zijn. En dan, lieve kinderen, kies voor de heiligheid…”

11. DE PUB OF DE KERK

Dublin. 1998.

Lynn is aan het eind van haar Latijn, ze kan niet meer. Sinds jaren staat haar huwelijk op springen. Ze beleeft een waar martelaarschap, want haar echtgenoot drinkt. Ze heeft al alles geprobeerd: tevergeefs. De situatie is bijna onhoudbaar geworden. Ze bidt ononderbroken tot de heilige Maagd dat aan dit drama een einde zou mogen komen, maar er verandert niets: ze stort in.

Op een avond komt een vriendin onverwachts bij haar langs en zegt
— Lynn, waarom ga je niet met Leo naar Medjugorje, de heilige Maagd zal er vast iets voor jullie doen. Het is een enorm genadeoord.

Er ontstaat een sprankeltje hoop in haar en ze besluit om naar Medjugorje te gaan, ook al zal die reis het beetje geld dat hen nog rest helemaal opslorpen. Ze spreekt erover met Leo, maar hij weigert categorisch. Hij blokkeert volkomen. Waarom zou hij daar naartoe gaan, hij gaat immers veel liever naar de pub dan naar de kerk ? Lynn blijft bij haar beslissing: ze zal niet gaan zonder haar man. Dan krijgt ze een idee en doet hem een ongewoon voorstel:
— Leo, laten we er samen naar toe gaan. Dan ga ik naar de kerk en kun jij naar de kroegen gaan… de kroegen van Medjugorje.

Het lukt haar om hem te overtuigen en ze vertrekken. In Medjugorje smeekt Lynn de Gospa dat ze op een dag samen met haar man in de kerk zou mogen zitten en dat hij tot geloof zou mogen komen.

Op de avond van de derde dag, het is al laat, komt Leo uit een kroeg en volkomen verloren begint hij rond te dwalen in Medjugorje. Op dat uur is er niemand op straat om hem de weg te wijzen… 0.toch, er loopt een man, hij is aan het ijsberen. Het lijkt wel of hij op iemand wacht.
— Ik ben verdwaald. Waar zijn we hier ?
— Hier ? Kijk, we zijn hier bij de biechtstoelen.
— De biechtstoelen ? En u, wat doet u hier ?
— Ik ben priester. Een priester bij de biechtstoelen, dat is nor-
maal.
— 0 ja… inderdaad… Misschien is dit een teken voor mij dat ik
moet biechten. (Leo had sinds zijn kindertijd niet meer gebiecht).

Vervolgens biecht hij en het bloed van Christus stroomt over de kostbare ziel van deze arme man die zich bewust is van zijn nietigheid. Drie jaar later, in 2001, komt het stel terug naar Medjugorje om te danken. Sinds die nachtelijke absolutie heeft Leo nooit meer een druppel alcohol gedronken.

Waar ik zo opgetogen over ben in Medjugorje, is de grote mate van vrijheid waarmee Maria te werk gaat. Wat er ook gebeurt, ze blijft bij ons, is gastvrij en biedt haar hemelse cadeaus aan aan degenen die bij haar komen. Verschijnt er een nieuw boek dat Medjugorje naar beneden haalt ? Dat ondermijnt geenszins haar genezend en geruststellend moederlijk handelen ter plaatste. Leest zij op een dag in een tijdschrift dat ze nooit in Medjugorje is verschenen ? Dan verschijnt ze diezelfde avond nog, onverstoorbaar, om te bidden met Ivan, Marija en Vicka.1

Hoort zij van sommigen dat je moet oppassen voor tekens ? Dan blijft zij haar Zoon gehoorzamen, die haar als Moeder aan ons heeft gegeven. Zij weet maar al te goed dat een moederhart altijd tekens van liefde geeft en vervolgens doet zij er nog een schepje bovenop. Ze weet ook dat de Boze de wereld overstelpt met tekens van de dood, die overal de kop opsteken en mensen fascineren. Moet zijzelf dan werkloos blijven toekijken en de mensen die in gevaar zijn haar hulp onthouden ?

Op een avond heeft een jong Frans meisje haar gezien tijdens de verschijning aan Ivan bij het Blauwe Kruis. Waarom juist dat meisje ? De vrijheid van een Koningin. Duizenden hebben haar die avond niet gezien. De vrijheid van een Koningin. In beide gevallen doet Maria goed en komt zij aan ieders behoefte tegemoet.

Ik dank mijn Moeder de Kerk dat ze ons de vrijheid laat om te geloven dat Maria in Medjugorje verschijnt (zonder echter op het oordeel vooruit te willen lopen). Ja, ik geloof dat Maria zich er laat aanraken. ik geloof dat zij er een geweldig werk verwezenlijkt.

Lieve Gospa, blijf nog lang aan ons verschijnen. Je hebt het zelf gezegd: “Bij elke komst breid ik het rijk van mijn Onbevlekt Hart i de harten uit, waarbij Satan weer een beetje van zijn macht verliest.”

Hoeveel Leo’s zijn er nog die geholpen moeten worden ?! We smeken je te blijven verschijnen tot aan de Triomf van je Onbevlekt Hart.

Uit het prachtige boek “Het Verborgen Kind van Medjugorje” van Zuster Emmanuel Maillard.

Ik zou de aanschaf van dit boek (slechts €12,-) dan ook van harte willen aanbevelen.

Klik hier.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments