5. Bescherming

5. Bescherming

Een andere vrucht van vasten is: bescherming. Elke ouder wil dat zijn kinderen en kleinkinderen veilig zijn. Vandaag de dag verzekert men zich voor van alles en nog wat. Zo heeft men een levensverzekering, een verzekering tegen waterschade, een ziektekostenverzekering. Maar geen enkele verzekering kan voorkomen dat we op een dag sterven. Een ongevallenverzekering is alleen nuttig als we ook echt een ongeluk krijgen. En dan zijn er nog de ‘kleine lettertjes’ die we niet lazen en die het recht op schadevergoeding juist in ons geval uitsluiten. De ‘vasten’ verzekering daarentegen, treedt al in werking voordat er ook maar sprake is van schade. Deze verzekering voorkomt schade. “Lieve kinderen, ik vermag alles, en ik kan Satan ervan weerhouden jullie naar het kwade te trekken en hem dwingen deze plaats te verlaten. Lieve kinderen, Satan loert op ieder van jullie. Juist via de dingen van alledag wil hij ieder van jullie tot wanorde brengen.”

Ik moet toegeven, dat ik af en toe best boos word, wanneer ik mensen hoor zeggen:” Je moet Satan ook weer niet overal zien. Bovendien, het is helemaal niet zeker dat hij bestaat…” In Medjugorje herinnert de heilige Maagd ons eraan dat Satan bestaat. De theologie van Maria over Satan kan je in vier zinnen samenvatten: Hij bestaat. Hij is vandaag de dag sterker dan ooit tevoren. Hij werkt zonder onderbreking. Zijn doel is om ons te vernietigen; alles wat heilig is in ons en ook de natuur en de planeet waarop wij leven. De heilige Maagd zegt ook: “Lieve kinderen, een nederig gebed volstaat voor ons om hem te ontwapenen.” Ons”,dat zijn: de heilige Maagd en ‘jullie mijn kinderen”, dus ook ik.

Stel je voor dat ik een moeder ben van tien kinderen die weet dat er rond het huis een sadist rondsluipt die er op uit is de kinderen te pijnigen, te verkrachten en te doden. Als ik mijn kinderen hier niet voor waarschuw en hen willekeurig zeg dat ze in het bos kunnen gaan spelen, dan ben ik medeplichtig aan de moord op mijn kinderen. Vandaag de dag heeft men het recht niet om kinderen de wetenschap te onthouden, dat er een geestelijke strijd woedt en dat er niet alleen een God bestaat die ons zegent, maar ook een vijand en de hel. Jezus is niet aan het kruis gestorven om ons te vermaken. Hij is voor ons gestorven om ons te verlossen van het kwaad en de hel. Zo zendt Hij ook niet al zo veel jaren zijn Moeder naar Medjugorje om ons te vermaken, maar om ons te zeggen dat we ons moeten bekeren. Want, het kwaad bestaat, omdat er een vijand bestaat. En die vijand is een sadist die overal rondsluipt. Niet voor niets zegt Maria: “Lieve kinderen, Satan loert op ieder van jullie. Hij wil jullie naar de dood en de zonde trekken.” Ze waarschuwt ons niet voor niets. Vandaag de dag worden er in Frankrijk meer zelfmoorden gepleegd dan ooit tevoren. Er sterven minder mensen door oorlogen, ziekten en auto-ongelukken, dan door zelfmoorden. Gebed en vasten zijn middelen die ons beschermen: “Bid zoveel je kunt, vast, volhard in gebed en in het brengen van offers, en ik zal jullie beschermen en jullie gebeden verhoren”, zegt Maria. Zij weet maar al te goed dat we bescherming nodig hebben. Ze zegt: “Lieve kinderen, met jullie hulp kan ik alles.” Geloven wij dit, dat voor haar alles mogelijk is, en dat natuurlijk door Gods kracht die in haar werkt, als wij hiervoor bidden? Vaak denken wij dat God niet zo machtig is, dat Hij ons echt zou kunnen helpen. Als de heilige Maagd zegt: “Met jullie hulp kan ik alles.” Dan mogen wij dit ook echt geloven.

Wil je meer lezen, klik dan hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments