33. VRIJKOMEN VAN EEN VERSLAVING

33. VRIJKOMEN VAN EEN VERSLAVING

Céline heeft ons iets verteld dat veel personen die lijden aan een vorm van verslaving kan inspireren.

Al sinds jaren leefde Céline de boodschappen zo goed mogelijk, waarbij zij er goed op lette om de twee vastendagen in de week niet over te slaan, respectievelijk de woensdag en de vrijdag. Zij had ervaren welke vruchten dit voor haar opleverde. Maar tot haar grote verdriet lukte het haar ’s morgens op die twee vastendagen niet om geen koffie te drinken. De reden daarvoor was van belang: als zij geen koffie dronk dan bleef het mistig in haar hoofd, en ze viel boven haar computer gewoon letterlijk in slaap, of tijdens de Mis in de Kerk, kortom, geen goed resultaat. Toch voelde zij diep in haar hart dat ook het koffiedrinken uit haar leven moest verdwijnen om de boodschap van het vasten volledig te kunnen leven, en zij voelde dat de heilige Maagd dat van haar verwachtte. Ondanks haar lichaam dat tegenstribbelde, bad zij om de genade dat ze er vanaf zou kunnen zien, maar dat lukte nooit.

Op een dag tijdens haar aanbiddings-uur voor het Heilig Sacrament, welde er een idee op in haar geest. En zonder er ook nog maar een seconde over na te denken, hoorde ze zichzelf tegen de heilige Maagd zeggen: “Het is goed, ik drink geen koffie meer, maar je kent de desastreuse gevolgen ervan, namelijk dat ik in slaap val, dus vanaf nu mag jij mijn koffie zijn. Regel alles zo dat het lijkt of ik wel koffie heb gedronken, zorg ervoor dat ik niet staande in slaap val.”

Céline kon constateren dat de heilige Maagd de uitwisseling had aanvaard en dat ze haar werk heel goed deed. Sinds maanden, zo bevestigt Céline ons, is koffie van haar menukaart verdwenen tijdens de vastendagen, maar ook de andere dagen, waardoor haar gezondheid zichtbaar is toegenomen en ook haar helderheid van geest tijdens haar werk. Ze moest lachen toen ze ons dit vertelde: “Ik weet niet of de heilige Maagd vaak zulke vragen heeft gekregen: ‘Wees mijn koffie’. Maar ze heeft de vraag in ieder geval wel geaccepteerd.” Een goede tip voor de koffiedrinkers of gebruikers van andere consumptiemiddelen die met mate genuttigd moeten worden, zoals bijvoorbeeld chocola.

Rosie en de 24 uur van de Gospa

In ons huis ‘Bethlehem’ in Medjugorje proberen we de boodschappen van Maria te beleven, wat ook inhoudt dat we proberen te strijden tegen onze slechte neigingen. Niet gemakkelijk. De vrijwilligers die een tijd ons leven komen delen, en die voor een of twee jaar zich bij ons onder de vleugels nestelen van de heilige Maagd, beleven vaak ingrijpende dingen. Dat de Moeder van God actief werkt in de harten en in het lichaam en in de geest van degenen die bewust aan haar school deelnemen is een feit, en ze heeft daarbij geen tijd te verliezen. Zij bewerkt in enkele maanden wat normaliter in vele jaren maar met moeite verwezenlijkt kan worden. Het is een intensieve cursus. Ze let er goed op dat ze aan haar kind weer haar originele schoonheid teruggeeft, de schoonheid die God de Schepper met liefde heeft geschapen op de eerste dag van het leven van Zijn kind, en die erop achteruit is gegaan tijdens de jaren dat het in de wereld heeft geleefd.

Voor drie jaar heeft een jonge Amerikaanse uit New Jersey bij ons gewoond, om in het bijzonder mijn assistente te zijn. Velen van u kennen haar: Rosie. Zij had last van een zeer onhebbelijke gewoonte … Maar ik laat haar daarover zelf aan het woord:

“Sinds jaren rookte ik een pakje sigaretten per dag. Ik had vaak geprobeerd om te stoppen, maar elke keer liep het uit op een mislukking. Het was voor mij te moeilijk, en ik was stilaan gaan denken dat ik er gewoon de genade niet voor had. Ik zei tegen mezelf: “Het is niet zo dat ik niet wil stoppen, maar mijn lichaam heeft er behoefte aan. In ieder geval, als ik stop met roken word ik onuitstaanbaar.”

Op 24 juni 2009, besloot ik om de Gospa voor de 25ste verjaardag van haar verschijningen in Medjugorje een cadeau aan te bieden. Ik wist dat het heel moeilijk voor mij zou zijn om een dag niet te roken, maar ik was ervan overtuigd dat dit het mooiste cadeau was dat ik haar kon aanbieden. Die dag, tijdens de verschijning, nam ik het besluit: “OK, ik zal niet roken tot de verschijning morgen op 25 juni, de dag waarop we de verjaardag van je verschijningen vieren.” Voor altijd stoppen met roken was in het geheel geen optie.

Stoppen met roken leek me mogelijk, als ik wist dat ik de volgende dag weer een sigaret zou kunnen nemen. Ik wist helemaal niets van de ’24 uur van de Gospo” noch hoe dat in zijn werk ging. Zr. Emmanuel had me er niets over verteld en haar CD over dit onderwerp bestond niet in het Engels. De dag ging heel langzaam voorbij en ik dacht steeds aan de belofte en het cadeau dat ik de heilige Maagd wilde aanbieden. Ik dacht die dag nog alleen maar daaraan, want mijn verlangen om ’s avonds weer een sigaret te kunnen roken werd steeds groter. Met andere woorden, ik leefde een crisis vanuit het gebrek aan een sigaret. Toen brak het langverwachte moment aan en ik zou weer een sigaret kunnen roken. Mijn gedachten gingen uit naar het plezier en de voldoening die deze sigaret me zou bezorgen. Maar welk een verassing wachtte mij: toen ik mijn longen vulde met rook, kwam de smaak me weerzinwekkend voor. Ik gooide de sigaret meteen weg, omdat ik dacht dat ik er ziek van zou worden.

Ik keerde meteen terug naar huis om de anderen te vertellen wat er was gebeurd, waarbij ik er zeker van was dat de volgende sigaret beter zou smaken. Maar ik had dezelfde reactie, die van een diepe afkeer. En dat was ook het geval bij al de andere sigaretten die ik die dag probeerde te roken. Ik vond dat echt heel vreemd, en ik zei tegen mezelf dat de heilige Maagd vast niet meer wilde dat ik rookte. De volgende dag gebeurde weer precies hetzelfde als ik een sigaret probeerde te roken.

Sinds die dag heb ik niet meer gerookt, en dat is nu al meer dan vijf jaar. De weken die volgden op dit stoppen met roken, gebeurde er iets merkwaardigs. Ik kan het wetenschappelijk niet verklaren, maar ik zie het als een tijd van zuivering: ik moest steeds proppen bruin-zwart slijm uitspugen, die achterelkaar opnieuw werden aangemaakt. Het was heel onsmakelijk. Ik heb er nooit bij stil gestaan wat tabak in je lichaam teweegbrengt. Sommigen zeggen dat er zeven jaar voor nodig zijn om de vervuiling van de tabak uit je lichaam te laten verdwijnen wanneer je gestopt bent met roken. De Gospa heeft dit proces voor mij versneld, ze heeft alle vuil uit mijn lichaam in een record tempo verwijderd. Ik voel me nu zoveel beter. Ervoor had ik moeite om een van de bergen te bestijgen, en ik kwam altijd totaal uitgeput weer beneden aan. Nu loop ik de berg op zonder dat ik moe word. Ik bid beter en ik hoef mij niet meer te excuseren bij mijn naasten dat ik even naar buiten wil om te roken. De Gospa heeft alles voor mij geregeld. Ik dacht dat ik haar wat gaf, maar in feite is zij het die mij een prachtig cadeau heeft gegeven. Typisch iets voor haar … ”

Wil je heb boek bestellen, klik dan hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments