27. DE MOOISTE BIECHT VAN SOUHA

27. DE MOOISTE BIECHT VAN SOUHA

Een groep uit het Midden-Oosten brengt een paar dagen door in Medjugorje, omdat ze een serieuze pelgrimstocht willen beleven. Onder hen bevindt zich Souha, een getrouwde vrouw. Haar man is arts, en omdat hij moet werken is ze zonder hem gekomen.

Souha draagt een geheim met zich mee dat haar niet met rust laat. Kort na haar aankomst in Medjugorje zoekt ze een priester op en ze vertrouwt hem toe dat ze bij zichzelf een abortus heeft laten uitvoeren. Het kindje had de diagnose ‘mongooltje’ ontvangen, en zij en haar man wilden dit kindje niet. Samen hebben ze toen besloten het te laten weghalen, waarop de abortus volgde. Omdat haar hart nog steeds verontrust is, vraagt Souha aan de priester: “Wat ik heb gedaan is toch geen zonde? ” En de priester antwoordt haar: “Jawel, mijn dochter, het is een zonde. Een grote zonde. Je zult het moeten biechten.” Maar Sou ha is hier niet van overtuigd en als gevolg daarvan sluit ze zich op in een weigering om te biechten. Ondanks dat vraagt ze aan de heilige Maagd of ze haar een teken wil geven om te weten te komen of ze deze abortus nu wel of niet moet biechten.

’s Avonds tijdens de verschijning van de Gospa op de Verschijningsberg aan Ivan, is Souha er met haar groep aan het bidden. Zodra de heilige Maagd aanwezig is gekomen buigt Souha spontaan geheel voorover totdat haar hoofd de grond raakt. Heel haar lichaam is naar voren gebogen, en haar neus raakt de aarde en de kleigrond. Ze blijft een tijd in deze houding zitten geheel voorovergebogen, en vervolgens gaat ze na de verschijning weer rechtop staan. Haar vrienden zien dat ze huilt. Daarop zegt ze tegen hen: “Jullie moeten een priester voor mij vinden, ik wil meteen biechten.”

Wat is er tijdens de verschijning met haar gebeurd? Natuurlijk moeten we haar geheim respecteren, maar dat de heilige Maagd gehandeld heeft is duidelijk. Bedolven onder de tranen spreekt Souha de mooiste biecht van haar leven. Ja, zij heeft een afschuwelijke zonde begaan en ze moet ervan huilen. Naar aanleiding van dit gebeuren heeft ze de Barmhartigheid van God aanvaard. Na de biecht is haar innerlijke vrede hersteld. Ze voelt zich bevrijd en vrij vanbinnen. Ze getuigt bij haar vrienden dat ze een grote vreugde ervaart, zoals dat nog nooit in haar leven is voorgekomen. Welk een verandering heeft zich in haar voltrokken. Welke een Licht straalt er opeens van haar gelaat.

In Medjugorje zijn er pelgrims die er een mooie traditie op nahouden. De leider van een groep vraagt aan elke pelgrim om tijdens de bedevaart speciaal voor een persoon uit de groep te bidden. De eerste of tweede avond na aankomst pakt elke pelgrim een papiertje uit een mand met een van de namen van de aanwezigen. Wie van de groep heeft die avond de naam van Souha ontvangen om voor haar te bidden? Het is een mongooltje!

Diezelfde avond belt de man van Souha, en nadat hij het verhaal van zijn vrouw heeft vernomen zegt hij tegen haar: “Weet je, ik bel je, want ik vind het vreemd dat jij daar bent om tot God te bidden en dat ik hier ben om abortussen uit te voeren. Dat klopt niet. Ik heb vandaag besloten om te stoppen met aborteren.” Hij was aan de telefoon aan het huilen. Hij had voorvoeld dat er iets met zijn vrouw was gebeurd en hij was bereid om deze ingrijpende stap in zijn professionele leven te nemen. Souha kon haar oren niet geloven.

Dit is gebeurd in augustus 2010. Sou ha en haar man en kinderen leven nu helemaal anders. Ze geven God de eerste plaats in hun leven. Ze ontvangen de sacramenten en ze gaan bijna elke dag naar de Mis. Daarbij getuigen ze veel van hun geloof. Na thuiskomst van deze gedenkwaardige bedevaart, vroeg het echtpaar zich af hoe ze hun vreselijke verleden het beste zouden kunnen herstellen. Ze hebben toen een weeskind geadopteerd.

Wat is er van het kleine mongooltje geworden dat is geaborteerd? In Medjugorje zegt Maria over deze ongeboren kinderen: “Ze zijn bij mij.” Dit kindje zal zeker veel voor zijn ouders bidden en voor al zijn kleine maatjes die vandaag de dag het daglicht niet zullen zien.

De vraag die ik wil stellen is de volgende: “Was dit kindje werkelijk een mongooltje?” Steeds meer kunnen we constateren dat er op dit terrein verkeerde diagnoses worden gesteld. Veel moeders besluiten om hun kindje te houden welke handicap er bij hem als foetus ook is geconstateerd. Vaak komt het voor dat het kindje helemaal gezond wordt geboren. Onze cultuur van de dood en de dwang van de abortusmarkt die mensen ertoe brengt om hun kindje te laten aborteren zijn er niet voor niets, daar schuilt kwaad achter. Iets om over na te denken.

Maar God is geweldig. In dit gezin heeft Hij het Kwaad ten goede gekeerd. Duizenden kinderen zullen door deze arts niet meer geaborteerd worden, want hij is nu een vurig voorvechter van het leven.

Wil je heb boek bestellen, klik dan hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments