13. DE WEG DIE GEVOLGD MOET WORDEN

 13. DE WEG DIE GEVOLGD MOET WORDEN

“Wanneer we vol stress zijn en niet meer in staat zijn het juk van ons leven te dragen, dan komt dat vaak omdat we onze prioriteiten wanordelijk hebben geordend.” (Zalige Moeder Teresa van Calcutta)

Een vrouw komt aan in Medjugorje. Ze is emotioneel geagiteerd en inwendig heel opstandig. Ze vertelt me de feiten van haar leven, die, dat moet gezegd worden, bestaan uit een opeenvolging van situaties en verschillende vormen van lijden die moeilijk zijn om te boven te komen. Een zak vol knopen. Deze vrouw is al meerdere keren in Medjugorje geweest zonder dat dit heeft geleid tot een zichtbaar resultaat. Ze ziet hoe andere pelgrims grote genaden en zegeningen ontvangen, maar voor wat haar betreft… niets aan de horizon.
Daarom vraag ik haar of zij de boodschappen die de heilige Maagd hier geeft ten volle beleeft.
-Bid u elke dag?
-Uhh … niet elke dag, maar soms.
-Vast u op water en brood, wat zo krachtig is om de Boze te overwinnen en om oorlogen in ons hart te voorkomen?
-Nee, ik had me wel voorgenomen dat te doen, maar als het moment daar is dan bezwijk ik, en vervolgens vast ik niet.
-Biecht u regelmatig?
-lk heb al meerdere maanden niet gebiecht.
-Leest u elke dag enkele verzen uit de Bijbel?
-Ja, ik lees de Bijbel, maar niet elke dag.
-Gaat u op zijn minst elke zondag naar de Mis?
-Bijna elke zondag.

Wat kan ik deze mevrouw voor een raad geven? Hoe kan ik haar op efficiënte wijze helpen? Ik wil haar niet met loze, ‘softe’, zoetsappige woorden laten vertrekken. De Heer zou me daar dan vroeg of laat op aanspreken, dat ik iemand die in gevaar is geen hulp heb geboden. Daarom roep ik de heilige Geest aan in mijn hart, opdat Hij me te hulp zou komen in deze delicate situatie, en vervolgens antwoord ik haar:
“De Gospa zal u met al haar krachten helpen. Zij houdt oneindig veel van u en zij wil dat u gelukkig bent. Heb geen angst. Zij heeft een plan van vrede voor u. Maar zij kan dit plan niet zonder u verwezenlijken. Zij is niet iemand die tovert met een toverstokje. We komen allemaal in de verleiding om dingen te willen oplossen met een toverstokje. Maar dat is een bedrieglijke voorspiegeling.

Maria kan alleen in u handelen als u van uw kant de middelen aanwendt die zij u aanreikt. Kijk hoe eenvoudig het is om die na te volgen. Eenvoudig, maar veeleisend. Zoals Moeder Teresa zei: “God houdt van ons zoals we zijn. Maar Hij houdt te veel van ons om ons in de toestand te laten waarin we ons bevinden.” Het is voor u persoonlijk dat Maria naar Medjugorje komt. Zij is al voor lange tijd op zoek naar u. Zoals een moeder die van geen ophouden weet om haar veelgeliefd kind terug te vinden. Leg u er dus op toe om goed in praktijk te brengen wat zij u vraagt, en zonder uitstel zult u zien dat er zich in u leven veranderingen zullen voltrekken. Doe uw deel, en Maria zal haar deel doen. Kom niet terug naar Medjugorje voordat u deze eenvoudige boodschappen in praktijk hebt gebracht. Besluit daartoe vandaag nog. U kunt honderden keren naar Medjugorje komen, maar daarmee zult u geen resultaat boeken. Want, als u naar de boodschappen luistert zonder ze in praktijk te brengen, dan zullen de dingen nooit veranderen.”

Deze vrouw – dank de Heer – heeft deze aanbeveling goed ter harte genomen, en zelfs vol dankbaarheid. Laten we voor haar bidden en voor alle mensen die nog aarzelen om een concrete stap naar bekering te zetten

Wil je heb boek bestellen, klik dan hier

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments