Vastenactie 2019 … Schoon water verandert alles!

Vastenactie 2019 … Schoon water verandert alles!

Even je handen wassen, een glas water pakken, de wc doortrekken of thee zetten: we staan er in Nederland nauwelijks bij stil wat een luxe het is dat we kranen in huis hebben waar altijd schoon water uit komt.

In grote delen van de wereld is water ver weg en vaak ook onveilig. Dat veroorzaakt talloze problemen: op het gebied van gezondheid, opleiding en scholing, economische ontwikkeling en de verhouding tussen mannen en vrouwen.

Vooral vrouwen en kinderen ondervinden namelijk de gevolgen van het gebrek aan schoon, toegankelijk water. Ze lopen vaak dagelijks urenlang naar het dichtstbijzijnde moeras, naar de rivier of het meer om water te halen. Die tijd kunnen ze niet besteden aan andere dingen, zoals naar school gaan of geld verdienen.

Vandaag start de vastenactie 2019, ook dit jaar steunt de MOV deze vastenactie. Maar anders dan u gewend bent staat er dit jaar, geheel in het thema, een waterkraan met emmer waar u uw financiële bijdrage in kunt stoppen. Vanaf 6 maart 2019, aswoensdag, staat de waterkraan achter in de kerk.

Hartelijk dank voor uw bijdrage.
Namens de MOV
Dennis Lens en Eelke Ligthart

In de rode emmer kunnen wij onze bijdrage voor schoon water deponeren