Bedevaarten in 2020 naar Medjugorje

Pastoor Frank Domen van de Dionysiusparochie in Heerhugowaard gaat in 2020 twee keer op bedevaart naar Medjugorje … wie gaat er mee!?

Onze bedevaarten zijn kort, maar krachtig. Eén dag voor de vliegreis heen; vier volle dagen in Medjugorje en dan op de zesde dag weer naar huis.

Bedevaart 1
De bedevaart is van maandag 8 juni t/m zaterdag 13 juni 2020. Er zijn tot nu toe (28-01-2020) 8 definitieve aanmeldingen.

Bedevaart 2
Deze wordt waarschijnlijk gehouden in augustus/september 2020.

Ik streef altijd naar 20 deelnemers, maar er kunnen er meer mee. Graag zo spoedig mogelijk aanmelden.

Op maandag 8 juni vertrekken wij voor een bedevaart naar Medjugorje in Bosnië-Herzegovina. Het vliegtuig van Transavia vertrekt om 17.55 uur vanaf Rotterdam Airport (vlucht 6259). Gelieve om 16.00 uur op het vliegveld aanwezig te zijn. Iedereen van buiten mijn woonplaats Heerhugowaard moet zelf voor vervoer naar Rotterdam zorgen. Wij komen in Split aan om 19.55 uur waar dan een bus klaarstaat om ons in tweeënhalf uur tijd naar het hotel (de kerk is 5 minuten lopen vanaf het hotel) te brengen. Het hotel N&N Pansion is goedkoop, maar heel goed: eenvoudige, maar comfortabele kamers voor 1, 2 of 3 personen. (Voor een éénpersoonskamer wordt een toeslag gevraagd van €25,-). Drie maaltijden per dag en dat voor €35,-. Hetzelfde busje (€25,- heenreis en €25,- terugreis per persoon) brengt ons weer terug op zaterdag 13 juni. Ons vliegtuig vertrekt om 15.20 uur vanaf Split (vlucht HV6260); aankomst in Rotterdam: 17.30 uur. Wij vertrekken rond 11.00 uur per bus naar het vliegveld in Split.

Er is niet echt een vast programma. Ikzelf wil iedere dag naar de heilige Mis, ik wil de rozenkrans(en) bidden, de Kruisberg op en naar het Blauwe Kruis. Ook bezoeken wij bijvoorbeeld het ‘Cenacolo,’ een gemeenschap voor mensen met alcohol- en/of drugsproblemen. Men mag meegaan, men mag ook zijn eigen programma volgen. Ik maak geen touristische uitstapjes.

Wie wil meegaan, moet zich eerst bij mij opgeven; dan zelf de vlucht boeken (ik kan op afstand eventueel wel helpen). Men moet opgeven met hoeveel personen men meegaat en of men een 1, 2 of 3-persoonskamer wil. Ik regel dat met het hotel. De totale kosten voor de bedevaart bedragen ongeveer €525,-. Hoe eerder men boekt, hoe goedkoper de vliegreis is.

Als je vandaag – 04-01-2020 – een vlucht zou boeken en je neemt géén extra handbagage mee, dan zou je ongeveer €178,- kwijt zijn voor de vlucht.

Voorwaarde voor het meegaan is dat men redelijk goed ter been is, zodat men bijvoorbeeld de Kruisberg kan beklimmen.

Pastoor Frank Domen

06 – 26 30 66 36