Aantal dodelijke slachtoffers van Christenvervolging steeg in 2020 wereldwijd met 60%

Aantal dodelijke slachtoffers van Christenvervolging steeg in 2020 wereldwijd met 60%

Het aantal dodelijke slachtoffers van Christenvervolging steeg wereldwijd met 60% in 2020, volgens de Protestantse organisatie Open Doors, die al 66 jaar de vervolging van Christenen in 70 landen statistisch opvolgt. Aan de hand van deze cijfers publiceren ze elk jaar een “Wereldindex voor de vervolging van Christenen”. In 2020 werden er aldus Open Doors 4.761 Christenen omwille van hun geloof vermoord, ten opzichte van 2.983 in 2019. Dit betekent dat er op onze planeet elke dag 13 Christenen sterven voor het geloof.

Het meest dodelijke land in 2020 was Nigeria, waar 3.520 Christenen werden vermoord door de jihadistische organisatie Boko Haram. Boko Haram rekruteert vooral leden onder geradicaliseerde Fulani stamleden, ook bekend als de Peul, een bergvolk dat voornamelijk Islamitisch is. Open Doors noteerde een forse opmars van het jihadisme in sub-saharaans Afrika. Mogelijk heeft dit te maken met de Covid 19-pandemie, die tot een verminderde (internationale) aandacht voor jihadistische activiteit leidde.

Christenvervolging in Nigeria

Ook negatieve evolutie in West-Europa

Hoewel er in West-Europa geen openlijke Christenvervolging bestaat, wordt het ook in onze streken almaar moeilijker om zich als praktiserende Christen openlijk te profileren. De Christelijke levensstijl, met zijn voorkeur voor het heteroseksuele monogame en levenslange huwelijk, is politiek incorrect geworden. Want ieder, die niet meeloopt met de seksueel diverse “alles kan, alles mag” maatschappij, is bij definitie “intolerant” en dus niet langer te tolereren. Ook de media gedragen zich almaar vijandiger tegenover het Christendom met een veelvoud aan negatieve stereotypen en spottende of zelfs godslasterlijke beelden. Via het onderwijs worden onze kinderen bovendien onderworpen aan wat gerust anti-Christelijke indoctrinatie genoemd mag worden, aangezien de Kerk er voortdurend in een negatieve context wordt geplaatst van historisch en hedendaags geweld, intolerantie en onderdrukking. 

Covid 19-maatregelen als extra bedreiging voor Christenen

De Covid 19- beperkingen op de openbare eredienst, met een maximaal toegestane aanwezigheid van 15 gelovigen, vormen naast de reeds bestaande uitdagingen een extra bedreiging voor Christenen in België.   Wat als versoepelingen uitblijven? Indien Christenen weerstand bieden, is de kans groot dat ze voor hun “onverantwoordelijk gedrag” een doelwit zullen worden. Er bestaat momenteel bij de publieke opinie, opgehitst door de media, veel frustratie over personen, die de pandemie door hun Covid-sceptische attitude zouden doen aanslepen. Hierbij wordt er naar zondebokken gezocht: eerst de jongeren (allemaal illegale feestneuzen uiteraard), dan de vakantiegangers (zonder uitzondering rijke stinkerds en verwende egoïsten) en waarom niet de gelovigen (al die enggeestige fossielen die maar niet willen aanvaarden dat ze uit de mode zijn)? Onze Joodse medeburgers in Antwerpen hebben dit al aan de levende lijve mogen ervaren. Zijn Christenen de volgende groep? Laten we bidden van niet…. We zijn in ieder geval niet langer populair.

Uit: Katholiek Forum.net