Bezoekersgroep

Bezoekersgroep

Pastoor Frank Domen, diaken Eelke Ligthart en de acht leden van de Bezoekersgroep brengen regelmatig een bezoekje aan parochianen. Dit zijn meestal parochianen die aangegeven hebben bezoek op prijs te stellen. Daarnaast heeft de Bezoekersgroep zich ten doel gesteld om contact op te nemen met alle parochianen van 80 jaar en ouder. Wij hopen dan natuurlijk, dat dit tot een bezoekje leidt, waarmee we op zijn minst onze betrokkenheid als parochiegemeenschap tot uiting kunnen brengen. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om van gedachten te wisselen over het geloof (indien men dat wil) of over zaken waar wij wellicht enige steun of hulp kunnen bieden, al was het alleen maar een luisterend oor. En wellicht komen er problemen naar voren waarvoor één van de andere diaconale werkgroepen een oplossing kan vinden.

Nu zijn wij ons er heel goed van bewust dat wij, als kleine groep, dit nauwelijks aankunnen. Het zal duidelijk zijn, dat aanvulling zeer welkom is. Maar daarnaast zouden wij al zeer verheugd zijn als u zich als gelovige door het werk van de Bezoekersgroep zou willen laten inspireren; dat u nog iets bewuster met de ogen van naastenliefde naar uw medeparochianen gaat kijken.

Het is immers, vanuit ons geloof gezien, onze opdracht om een daadwerkelijke parochiegemeenschap te vormen, waarin wij zowel vreugde als verdriet met elkaar delen. Er is eerder te weinig aandacht voor elkaar dan teveel. En ook u komt ongetwijfeld mensen tegen die eenzaam zijn, die verdriet hebben, of op een andere manier uw actieve steun kunnen gebruiken. Wat let u? Of als u daar zelf niet toe in staat bent en u bent ervan overtuigd, dat een bezoekje van één van de leden van de Bezoekersgroep de persoon in kwestie goed zou doen, laat het ons dan alstublieft weten.

Voor vragen over de Bezoekersgroep kunt u contact opnemen met:

Pastoor Frank Domen: 072 – 57 11 292 of 06 – 26 30 66 36
Jannie Ligthart: 072 – 57 44 328 (coördinator)

Subscribe
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments